« terug naar vorige pagina

Ons team

Huisartsenpraktijk Kieldiep heeft als motto: ‘gehoord en gezien worden’. Wij willen graag de tijd voor u en uw gezondheidsprobleem nemen. Zodat we u kunnen begeleiden naar de juiste zorg op de juiste plek.

De huisartsenzorg is de afgelopen jaren aan veel veranderingen onderhevig geweest. Er worden taken vanuit het ziekenhuis door de huisarts overgenomen en er komen steeds meer taken bij. De huisarts kan dat niet meer alleen en daarom worden er veel taken overgenomen door de assistentes en de praktijkondersteuners.

Assistenten

De assistenten zijn de spin in het web van de praktijk. Zij organiseren en plannen alle zorg voor u. Zij beoordelen samen met u welke zorg u nodig heeft, dit wordt triage genoemd. Dit is ook een reden waarom de assistente vraagt wat u wilt bespreken, zodat zij u op de beste manier kan helpen. Dit kan zijn door u een advies te geven of een afspraak in te plannen op een van de spreekuren.

De doktersassistente houdt zelf ook spreekuur waarin zij: bloeddrukken meet, urines beoordeelt, injecties zet, uitstrijkjes maakt, oren uitspuit en wonden beoordeelt en verzorgt. Ook voert zij longfunctietesten uit, maakt ECGs en doet vaatonderzoeken.

 

Onze assistenten zijn: Alida, Linda, Soetina, Sabrina, Vera en Willemijn. Sheila werkt bij ons als vaste invalassistente.

Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)

Alitha Boertje en Yvonne Loois werken in de praktijk als praktijkondersteuner somatiek. Zij nemen de geprotocolleerde zorg over van de huisarts. Hierbij kunt u denken aan begeleiding en behandeling van patiënten met een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol of suikerziekte. Boezemfibrilleren, astma en COPD zijn ook aandoeningen die worden begeleid door de POH-S. Daarbij spelen ze een belangrijke rol in de ouderenzorg.

Alitha Boertje-Blink & Yvonne Loois

Praktijkondersteuner Geestelijke gezondheid (POH-GGZ)

Peter Plas begeleidt volwassenen, vanaf 18 jaar, bij spanningen, slaapproblemen, somberheid en andere geestelijke problemen waar men tegen aan kan lopen tijdens het leven. De zorg wordt vergoed door de verzekering. Peter Plas begeleidt ook mensen die willen stoppen met roken.

Peter Plas

Praktijkmanager

De praktijkmanager helpt de praktijkhouders om het bedrijf en de processen gaande te houden, te controleren en bij te sturen waar nodig.


M. Breed

Huisartsen

De taak van de huisarts is de afgelopen jaren sterk veranderd. Zij coördineert de zorgprocessen rondom de patiënt en wordt hierbij ondersteunt door alle bovenstaande medewerkers.

Huisartsen M. Westerman, M.E.Dorgelo-Kleijer, G. de Jager en  M. Visser 

U bent van harte welkom in onze praktijk, wij zullen ons best doen om u zo goed als mogelijk te helpen bij de medische vragen die u heeft.